Absolut Torr är en extra effektiv antiperspirant som motverkar svett och dålig lukt i upp till 7 dagar. Den är effektiv mot alla typer av svettningar, t ex armsvett, handsvett och fotsvett. Absolut Torr utvecklades primärt för personer med kraftiga besvär p.g.a. överdriven svettning, så kallad hyperhidros, men kan naturligtvis användas av alla som vill ha en extra effektiv antiperspirant med en unik, hållbar effekt.

Produkten har sålts på svenska apotek sedan mitten av 1980-talet och är en riktig klassiker. Designen har uppdaterats under resans gång, men innehållet har förblivit detsamma.

Absolut Torr innehåller en form av aluminiumsalt, precis som övriga antiperspiranter, men är enkelt uttryckt mer koncentrerad. Istället för att applicera produkten varje dag – eller flera gånger per dag om man exempelvis duschar efter träning – som ofta är fallet vid användning av antiperspiranter, räcker det normalt att applicera Absolut Torr en gång per vecka. Självklart kan du duscha och tvätta dig som vanligt under tiden och vill du tillföra en doft kan du kombinera Absolut Torr med en aluminiumfri doftdeodorant.

Absolut Torr är fri från parfym, färgämnen och konserveringsmedel.