I ljumskområdet och underlivet finns såväl ekkrina som apokrina svettkörtlar. I vanlig ordning producerar de apokrina svettkörtlarna en mindre mängd oljig svett som är full av energi och konsumeras av hudens bakterier. Denna process ger upphov till nedbrytningsprodukter och den typiskt fräna svettlukten.

Den ekkrina svetten däremot består främst av vatten och koksalt, men produceras istället i större mängd. För personer med hyperhidros kan mängden vara så stor att den ger upphov till ordentliga svettfläckar, vilket kan upplevas som väldigt besvärande och genant om det ger blöta märken på stolen man suttit eller det finns risk att andra misstar svetten för urin.

Precis som vid kraftig armsvett blir klädvalet väldigt viktigt och ofta byter man byxor och underkläder flera gånger per dag. Tjockare tyg, som jeans, är ofta mindre avslöjande. Långa tröjor, koftor och tunikor är ett annat sätt att minska synligheten.

Att lida av kraftiga svettningar från ljumskar och underliv kan leda till kraftigt obehag och känslan av att man alltid är ofräsch. Det kan till och med hämma samliv och intima relationer.

Dermix Absolut Torr Wipe kan med fördel användas för behandling av svett från ljumskarna, men Absolut Torr ska inte användas för intimhygien och slemhinnor.