Många av oss går med skor på fötterna större delen av dagen, på jobbet, i skolan, på resan etc. Vill man undvika fotsvett, slippa oroa sig för att ta av sig skorna inför andra, slippa frysa om fuktiga fötter på vintern eller sabba de nya snygga sommarskorna är Absolut Torr Wipe den perfekta lösningen!

Det finns många smarta tips på hur man kan hålla sina fötter och skor fräscha och svettfria, exempelvis genom att använda strumpor som låter fötterna andas och undvika skor av syntetmaterial. Men ibland vill man ju kunna gå helt barfota i sina ballerinaskor eller ha de där varma vinterkängorna även om man under dagen även kommer att sitta inne på bussen eller tåget, där det är varmt. Eller så vill man helt enkelt slippa oroa sig för fotsvett och oönskad svettlukt, oavsett vilka skor och strumpor man väljer att använda.

Absolut Torr Wipe är våtservetter med exakt samma vätska som den klassiska Absolut Torr Dab-on flaskan men ett annat och i många fall mer praktiskt applikationssätt. Tvätta och torka fötterna ordentligt, på kvällen. Applicera Absolut Torr genom att torka de aktuella hudpartierna ordentligt med en våtservett – en servett räcker normalt till båda fötterna. Låt torka in ordentligt. För att undvika att rester på huden sprider sig på golv och sängkläder kan man sätta på tunna, oömma strumpor. Tvätta fötterna (eller duscha som vanligt) på morgonen och du är redo!

Tänk på att huden på händer och fötter är tjockare och därför kan effekten av Absolut Torr sitta i något kortare än på övriga kroppen. Applicera alltså Absolut Torr en gång per vecka eller oftare vid behov. Det kan också vara fördelaktigt att applicera Absolut Torr tätare i början, som en kick-start av behandlingen.

Tänk på att aldrig spola ner Absolut Torr Wipe i toaletten och var noga med var du lägger servetten, eftersom vätskan kan skada eller missfärga exempelvis metaller.

Smarta tips för svettfria fötter:

  • Tvätta fötterna noga varje dag och se till att det blir rent och torrt även mellan tårna.
  • Välj skor av skinn eller tyg och undvik skor av syntetmaterial. Tvätta de skor som går att tvätta (t.ex. sneakers) och variera mellan flera skor, så de hinner torka ordentligt mellan användningarna.
  • Använd om möjligt luftiga inneskor under arbetstid.
  • Använd strumpor i naturmaterial som bomull. Syntetiska material stänger inne fukten och skapar andnöd för huden.
  • Man kan också stoppa i en tunn absorberande frottésula i skorna, som lätt kan bytas ut eller tvättas.
  • Använd Absolut Torr! Speciellt Absolut Torr Wipes är perfekt att använda vid applicering på fötterna, så du slipper oroa dig för fotsvett och förstörda sommarskor eller vinterkängor. Självklart kan Absolut Torr även användas under armarna och på andra ställen av kroppen.