Fotsvett liknar handsvett, såtillvida att det fyller en funktion genom att ge bättre grepp. Går man barfota gör lätt fotsvett att vi får bättre fäste, men för lite eller för mycket svett ökar istället risken att vi halkar.

Många med kraftig fotsvett undviker att ta av sig skorna hemma hos någon annan, eller tillsammans med andra – både av rädsla för att lukten ska märkas och för att blöta fötter och strumpor kan lämna spår på golvet. Svett som luktar illa kan också upplevas särskilt pinsamt, eftersom det förknippas med dålig hygien – även om personer med kraftig fotsvett ofta tvättar sig flera gånger per dag.

Vintertid kan kraftig fotsvett skapa problem med kalla fötter, obehag och i värsta fall förfrysning. När barn drabbas av kraftig fotsvett kan det bli extra knepigt, då de inte alltid kan förmedla vad som är problemet, och att sätta på dem tjocka sockor och varma skor löser naturligtvis inte heller problemet.

Dermix Absolut Torr Wipe kan med fördel användas för behandling av fotsvett. Själva våtservetten gör det enkelt att applicera produkten över hela foten. Tänk på att huden på händer och fötter är tjockare än t.ex. under armarna och produkten får det därmed svårare att sätta sig ordentligt. Därför kan man behöva applicera oftare än en gång i veckan – vilket annars är ett vanligt behandlingsintervall med Absolut Torr.