Många tror tyvärr att deodoranter och antiperspiranter är samma sak och att produkterna har samma effekt. Det stämmer inte och speciellt för den som upplever sig svettas kraftigt har skillnaden mellan produkterna stor betydelse.

Antiperspiranter innehåller någon form av aluminiumsalt, som är det som aktivt motverkar svettningen. Deodoranter innehåller inte aluminiumsalt och förhindrar därför heller inte svettningen. De innehåller istället oftast parfym, som bidrar till att dölja och maskera svettlukt. De kan också innehålla ämnen som minskar tillväxten av bakterier, vilket ytterligare motverkar svettlukten.

Antiperspiranter förhindrar alltså svettning på de hudpartier där de appliceras. Det finns långtidsverkande antiperspiranter som lämpar sig särskilt väl vid hyperhidros och ingen har längre effekt än Absolut Torr. Absolut Torr sätter stopp för svett och svettlukt i upptill 7 dagar. Den kan dessutom användas till olika sorters svettningar, t.ex. armsvett, fotsvett, handsvett samt större hudpartier.

Absolut Torr, liksom egentligen alla antiperspiranter, bör appliceras på kvällen innan man går och lägger sig. Produkterna behöver tid att uppnå sin effekt, minst 6 timmar som huvudregel, och under natten är svettkörtlarna mindre aktiva vilket ger bästa möjliga förutsättningar även för den med hyperhidros.