Absolut Torr är en extra effektiv antiperspirant som motverkar svett och dålig lukt i upp till 7 dagar. Absolut Torr rekommenderas även vid besvär med överdriven svettning så kallad hyperhidros. För att uppnå full effekt och för att minimera risken för oönskade bieffekter är det viktigt att produkten används på rätt sätt. Läs igenom denna instruktion noga och läs bipacksedeln innan du använder produkten så att du inte missar något.

Absolut Torr finns i tre varianter; Roll-on, Dab-on och Wipes. Produkterna har i grunden samma aktiva innehåll men vätskan påförs huden på olika sätt. Den klassiska varianten av Absolut Torr, Dab-on, har funnits på svenska apotek sedan 1980-talet och passar behandling av t.ex. armhålor. Utan att kompromissa med koncentrationen och effektiviteten finns Absolut Torr idag även i roll-on-förpackning, med stor kula för ännu smidigare applicering. Dessutom finns Absolut Torr Wipes, som förenklar behandling av tex händer, fötter, rygg och bröst.

Så här använder du Absolut Torr

 • Första gången du använder Absolut Torr Dab-on behöver du montera dab-on-applikatorn. Skruva av och kasta den svarta kapsylen. Håll flaskan stadigt mot ett hårt underlag (för att undvika att innehållet spills ut) och tryck fast applikatorn i flaskans hals med hjälp av den vita kapsylen. Skruva sedan ner den vita kapsylen så att applikatorn fastnar ordentligt i flaskan. Eftersom Absolut Torr innehåller alkohol som avdunstar lätt, ska kapsylen alltid vara väl tillskruvad när flaskan inte används.
 • Tvätta huden och torka väl med handduk. Låt huden lufttorka ytterligare en stund alt. använd hårtork. För att uppnå full effekt och för att undvika sveda på huden, är det viktigt att huden är fullständigt torr när du applicerar Absolut Torr.
 • Applicera Absolut Torr på huden, t.ex. i armhålan, någon timme innan du lägger dig på kvällen och låt torka in. Används Roll-on ska produkten skakas före användning. Används Dab-on ska textilkudden duttas mot huden, inte dras fram och tillbaka.
 • Tvätta av huden eller duscha som vanligt på morgonen. Absolut Torr håller sedan huden torr och fri från svettlukt under upp till sju dagar, trots att du duschar etc. som vanligt under tiden. Om du önskar kan du använda en vanlig doftdeodorant men det är inte nödvändigt.
 • Vanligtvis räcker det om behandlingen upprepas en gång i veckan. Du kan själv pröva dig fram till lämpliga mellanrum.
 • Om du lider av kraftiga svettningar kan du inledningsvis behöva applicera Absolut Torr oftare för att få en bestående effekt. I fortsättningen räcker det vanligtvis att behandlingen upprepas en gång i veckan.
 • På händer och fötter är huden grövre, därför måste du upprepa behandlingen oftare där än under armarna. Applicera Absolut Torr flera kvällar i följd under den första tiden, för att uppnå full effekt. Tips! Använd Absolut Torr wipes på händer och fötter, för enklare och smidigare applicering.

Viktigt att tänka på

 • Absolut Torr innehåller aluminiumklorid vilket kan ge sveda, klåda och stickningar i huden. Besvären beror oftast på att huden inte har varit helt torr vid appliceringen. Var därför noga med att torka huden väl före användning.
 • Uppkommer hudirritation lättar besvären oftast efter ca 30 minuter. Om huden blivit röd och irriterad kan man stryka på en mjukgörande kräm eller vid svårare besvär en receptfri hydrokortisonkräm. Om irritation kvarstår, avbryt användningen av Absolut Torr.
 • Nyrakad hud blir lätt irriterad – du bör inte ha rakat dig under armarna under det närmaste dygnet före applicering av Absolut Torr.
 • Aluminiumklorid kan skada eller missfärga t.ex. metallytor och textilier. Tänk på att låta Absolut Torr torka in ordentligt före påklädning. Sov gärna i oömma textilier, eftersom det finns rester kvar på huden.
 • Om du använder Absolut Torr Dab-on är det viktigt att du duttar Absolut Torr på huden. Om man drar applikatorn mot huden riskerar textilkudden att gå sönder. Om textilkudden trots detta går sönder kan en ny beställas via Impolin AB: absoluttorr@impolin.com.
 • Absolut Torr är endast avsedd för användning på frisk och hel hud. Ej avsedd för intimhygien.
 • Undvik kontakt med ögonen. Om du fått Absolut Torr i ögonen skölj noggrant med vatten.
 • Absolut Torr ska förvaras oåtkomlig för barn.
 • Brandfarligt. Absolut Torr får inte användas i närheten av öppen eld.
 • Spola inte ner Absolut Torr Wipes i toaletten.