För den som upplever att svettningarna skapar problem i vardagen finns lyckligtvis hjälp att få och flera olika och effektiva behandlingsalternativ.

  • Långverkande och extra effektiva antiperspiranter med aluminiumklorid. Först och främst är det viktigt att skilja på deodoranter och antiperspiranter. Deodoranter innehåller oftast parfym och bidrar till att dölja svettlukt. De kan också innehålla ämnen som minskar tillväxten av bakterier, vilket ytterligare motverkar svettlukten. Deodoranter förhindrar inte svettningen i sig, vilket däremot antiperspiranter gör.Antiperspiranter förhindrar svettning på de hudpartier där de appliceras. Det finns långtidsverkande antiperspiranter som lämpar sig särskilt väl vid hyperhidros och ingen har längre effekt än Absolut Torr. Absolut Torr sätter stopp för svett och svettlukt i upptill 7 dagar. Den kan dessutom användas till olika sorters svettningar, t.ex. armsvett, fotsvett, handsvett samt större hudpartier.
  • Injektioner. Injektionsbehandling verkar lokalt och används främst för händer, fötter, armhålor och andra avgränsade områden och inte när man svettas väldigt mycket över hela kroppen. Effekten varierar men sitter vanligen i mellan 4 och 12 månader.
  • Tablettbehandling med antikollinergika, ofta i kombination med injektioner eller t.ex. Absolut Torr. För de som svettas kraftigt över hela kroppen kan tablettbehandling hjälpa, som då har systemisk effekt och inte bara verkar lokalt på ett ställe.
  • Mikrovågor Behandling med mikrovågor är en relativt ny behandlingsform som enbart används för armhålorna. Mikrovågorna hettar då upp och förstör svettkörtlarna.
  • Kirurgi. Tidigare var kirurgi i princip den enda behandlingsformen vid hyperhidros, men idag är den relativt ovanlig och övervägs normalt bara när annan behandling är otillräcklig och svettningarna mycket besvärande. Vanligast idag är axillär utrymning är en operation där huden och de underliggande svettkörtlarna i armhålorna tas bort, för att komma tillrätta med armsvett.
  • Jontofores är en mer ovanlig behandling. Den kan använd vid handsvett och fotsvett, men fungerar bäst vid handsvett. Händerna läggs då oftast i vattenbad kopplat till en strömgenererande apparat. Svagström som överförs från vattnet till huden påverkar svettkörtlarna att producera mindre svett.